Ātri braukt var ne tikai ar auto!
Bizness un ekonomika
2017. gada 24. aprīlis, 15:50

Ātri braukt var ne tikai ar auto!

Jauns.lv

Braukt ar auto ekstrēmāk var tikai tie, kas to dara speciāli tam paredzētā trasē. Bet, kā labi zinām, auto nav vienīgais pārvietošanās līdzeklis. Izrādās, ka adrenalīnu var ķert un nedaudz ekstrēmāk pārvietoties var arī ar skrituļslidām. Tiesa, arī te to gluži uz šosejas vai gājēju celiņa nevajadzētu darīt, bet atrodot piemērotu vietu un ilgāku laiku patrenējoties (tā, lai sanāk mazāk kritienu, vairāk braukšanas), lieliski varam izbaudīt neparastus braukšanas priekus.

Izrādās (un to nezina vien tie, kam nekad nav bijusi pilnīgi nekāda saskare ar skrituļslidām vai internetu), arī skrituļslidām ir dažādi veidi, riteņi, zābaciņi, materiāli un vēl dažādi citi faktori, kas ietekmē to, cik tās būs kvalitatīvas, kādā ātrumā braucamas un kādam braukšanas stilam paredzētas. Bet pirms ķerties pie iepazīšanās ar dažādiem skrituļošanas stiliem un skrituļotāju temperamenta aprakstiem, noskaidrosim klasiskos parametrus.

Cena. Jā, lielākoties pircējam cena būs ļoti būtiska! Ja maciņā ir 100 eiro, tad, lai kā gribētos un cik labas neliktos skrituļslidas par 150, tās iegādāties nevarēsim. Šādā gadījumā atliek divi varianti. Pirmais, pārliecināties, ka tās skrituļslidas, kuras maksā 100 eiro patiešām ir labas, vismaz pēc klasiskajiem faktoriem. Otrs – nedaudz paciesties, pakrāt naudu un iegādāties tās otras, dārgākās. Bez šaubām arī pārliecinoties, ka tās patiešām ir kvalitatīvākas un tās ir vērts gaidīt.

Protams, ne vienmēr dārgākas cenā nozīmē ar labākas kvalitātē. Iespējams, pēc kvalitātes un būtiskiem parametriem tās ir pilnīgi vienādas, tikai cena (ražotāja dēļ) atšķiras.

Par kvalitāti mēs varam pārliecināties, pirmkārt, kārtīgi izjautājot pārdevēju. Tiesa, tas neko nelīdzēs, ja paši nezināsim par ko ir runa, jo pārdevēja stāstītais liksies jauns un svešs. Tāpēc vispirms meklējam internetā – kāds materiāls labāks ritenīšiem, kāds labāks rāmim, lai skrituļslidas varētu dēvēt par kvalitatīvām.

Tāpat jāsaprot, kādai jābūt zābaciņa iekšpusei, ārpusei un aizšņorējamajai vai zābaciņu aiztaisāmajai sistēmai, lai būtu ērtāk, labāk un praktiskāk tās lietot. Jautājumu ir daudz un skaidrs, ka internetā arī atbilžu un ekspertu padomu netrūkst. Tādēļ sāksim ar informācijas iegūšanu un izpēti, lai zinātu, kas tad tam kaķim maisā.

Nu, lūk, un kad esam sapratuši, kas tad “skrituļslidu pasaulē” ir kvalitatīvs un labs, bet kas nē, varam pievērsties savām vēlmēm un paradumiem. Tiem, kas jau iepriekš braukuši ar skrituļslidām, noteikti jau būs nojausma par to, ko tad gribētu no tām iegūt, un kādā stilā gribētu braukt. Bet tiem, kuri slitas pērk pirmo reizi, jāņem vērā, ka tāda skrituļslidu varianta iesācējiem nav. Lai gan fitnesa skrituļslidas, kā iesācējiem vispiemērotākās, iesaka eksperti. Bet visu pēc kārtas.

Tātad pastāv vairāki braukšanas stili un tiem atbilstošas skrituļslidas. Tas nenozīmē, ka ar viena “stila” skrituļslidām nevarēs braukt agresīvāk vai kā citādi, vien to, ka tās vislabāk piemērotas tam stilam, kas nu norādīta. Mēs jau arī neceram, ka ar pilsētas velosipēdu varēsim izpildīt tādus trikus, kā ar BMX, vai ne? Galvenais, ka uz priekšu ripo abi. Tāpat ar skrituļslidām.
Tāpēc, izvēloties skrituļslidas un apjaušot savu braukšanas prasmi un stilu, jāpievērš uzmanība sekojošām to īpašībām:

•    Agresīvas braukšanas skrituļslidas paredzētas dažādu triku izpildei. Tās atšķiras ar paaugstinātu izturību, zemu rāmi un maziem ritenīšiem. Paredzētas tiem, kas jau tiešām prot braukt, un varbūt vēl šo to vairāk.
•    Skrituļslidas skriešanai nebūs īpaši ērtas braukšanai un manevrēšanai. Tām ir pieci ritenīši un zemāki zābaki.
•    Pusagresīvās braukšanas skrituļslidas nebūs slikts variants iesācējiem, turklāt derēs arī fitnesam. Toties cenā gan būs dārgākas, nekā cita tipa skrituļslidas.
•    Fitness. Tas ir ideāls variants iesācējiem, kam patīk pavizināties pilsētas ielās. Tās ir ērtas, praktiskas, ekonomiskas.
•    Speciālās skrituļslidas iekļauj sevī specializētus virzienus, un nav nopērkamas parastos veikalos.
Nāc un uzzini vairāk mūsu interneta veikalā 220.lv un izvēlies labākās skrituļslidas tieši Tev!

Tēmas