foto: RIA Novosti/Sputnik
Ceļā uz Baltijas jūru devies pasaulē lielākais sašķidrinātās dabasgāzes bunkurētājkuģis
Klaipēdas osta.
Pasaulē
2018. gada 19. oktobris, 23:43

Ceļā uz Baltijas jūru devies pasaulē lielākais sašķidrinātās dabasgāzes bunkurētājkuģis

LETA

No Ulsanas kuģubūvētavas Dienvidkorejā ceļā uz Baltijas jūru devies Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināļa operatorei "Klaipedos nafta" paredzētais pasaulē lielākais sašķidrinātās dabasgāzes bunkurēšanas kuģis "Kairos".

Kā norāda kompānija, kuģi izmantos Vācijas uzņēmuma "Nauticor" un "Klaipedos nafta" kopuzņēmums. Paredzams, ka savu pieraksta ostu Klaipēdu tas sasniegs decembrī un līdz gada beigām tiks sagatavots darbam.

"Kairos", kas varēs uzņemt 7500 kubikmetrus sašķidrinātās gāzes, Klaipēdā tiks izmantots tās pārkraušanai no termināļa kuģa "Independence", kas kalpo kā peldoša gāzes glabātava, uz sadales staciju, ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi "Klaipedos nafta" preses sekretāre Orinta Barkauskaite.

Kā uzsvēris "Nauticor" ģenerāldirektors Mahindë Abeinaike, kuģa "Kairos" ierašanās Baltijas jūrā būs nozīmīgs notikums, kas turpmāk ļaus lielā apmērā nodrošināt sašķidrinātās dabasgāzes piegādi kuģiem, kuri to izmato kā degvielu.

"Tas ir būtisks solis ceļā uz ilgtspējīgu un atbildīgu kuģniecību," viņš norādījis.

"Klaipedos nafta" ģenerāldirektors Mindaugs Jusjus atzinis, ka jaunais bunkurēšanas kuģis nostiprinās sašķidrinātās dabasgāzes piegādes ķēdi Baltijas jūrā un nodrošinās konkurētspējīgāku pakalpojumu cenu gāzes sadales stacijas lietotājiem.

Kuģis pieder "Babcock International Group" un "Bernhard Schulte" kopuzņēmumam "Babcock Schulte Energy". "Klaipedos nafta" un "Nauticor" to nomās, bet kuģa īpašnieks gādās par tā apkalpi un nodrošinās apkopi.

2015.gada novembrī "Klaipedos nafta" meitassabiedrība "SGD logistika" kopā ar partneri "Bomin Linde LNG", tagadējo "Nauticor" izveidoja kopuzņēmumu "Blue LNG" bunkurēšanas pakalpojumu sniegšanai. Kuģa būve sākās 2016.gadā, bet šā gada februārī kuģis Ulsanas rūpnīcā tika iesvētīts.

Tēmas