foto: Arnaud Andrieu/SIPA/Scanpix
Žurnālista Hašogi slepkavība: Turcijas policija atklāj jaunus pavedienus
Pasaulē
2018. gada 19. oktobris, 09:54

Žurnālista Hašogi slepkavība: Turcijas policija atklāj jaunus pavedienus

Jauns.lv / LETA

Turcijas policija paplašinājusi izmeklēšanu žurnālista Džamala Hašogi lietā, pieļaujot, ka slepkavas no viņa līķa varētu būt atbrīvojušās tuvējā mežā vai laukos, atsaucoties uz Turcijas amatpersonām, vēsta raidorganizācija BBC.

Hašogi - viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī. Turcijas amatpersonas izteikušas aizdomas, ka viņš ir noslepkavots konsulātā.

Saūda Arābija šīs apsūdzības noliedz.

Turcijas policija ir pārmeklējusi Saūda Arābijas konsulātu un konsula rezidenci centienos atrast liecības par pazudušo saūdarābu žurnālistu.

Kāda augsta ranga Turcijas amatpersona televīzijas kanālam "ABC News" ceturtdien sacīja, ka ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, kurš bija devies uz Saūda Arābiju un Turciju, ir noklausījies audioierakstus, kuros dzirdama Hašogi nogalināšana, bet Pompeo to vēlāk noliedza.

foto: REUTERS/SCANPIX
Nogalinātais žurnālists Džamals Hašogi.

Turcija iepriekš ziņoja, ka tās rīcībā ir nozieguma audioieraksti un video, bet nav tos publiskojusi.

Valdībai tuvu stāvošie Turcijas mediji, atsaucoties uz šiem ierakstiem, vēstīja, ka Hašogi konsulātā ticis spīdzināts, nogalināts un viņa līķis pēc tam sadalīts.

Turcijas mediji arī apgalvo, ka ir identificējuši 15 personas, kas žurnālista pazušanas dienā ieradās Turcijā no Saūda Arābijas, un, domājams, nogalināja Hašogi.