foto: AFP/Scanpix
Tramps pauž šaubas par Augstākās tiesas kandidāta apsūdzētājas ticamību
Pasaulē
2018. gada 21. septembris, 21:22

Tramps pauž šaubas par Augstākās tiesas kandidāta apsūdzētājas ticamību

LETA

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien izteica šaubas par Augstākās tiesas kandidātu Bretu Kaveno seksuālā uzbrukumā apsūdzējušās sievietes ticamību, paužot pārliecību, ka aiz apsūdzībām un to izraisītā sajukuma stāv "kreisie radikāļi".

Tiesnesis Kaveno noliedz, ka padsmitnieka gados būtu veicis seksuālu uzbrukumu Kristīnei Blazijai-Fordai.

Apsūdzību dēļ izraisījusies kavēšanās ceļā uz Kaveno apstiprināšanu Augstākās tiesas tiesneša amatā.

"Man nav šaubu - ja uzbrukums doktorei Fordai būtu bijis tiks briesmīgs, kā viņa to apgalvo, viņa vai viņas mīlošie vecāki nekavējoties būtu pieteikuši apsūdzības vietējās likumsargu struktūrās. Es aicinu, lai viņa dara zināmus šos iesniegumus, lai mēs varam uzzināt datumu, laiku un vietu," tviterī norādīja Tramps.

"Kreiso radikāļu juristi grib, lai Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) iesaistās tagad. Kāpēc kāds nevērsās pie FIB pirms 36 gadiem?" vaicāja Tramps.

Viņš atkārtoti pauda atbalstu tiesnesim, sakot, ka Kaveno ir "lielisks cilvēks ar nevainojamu reputāciju" un kurš tiek "pakļauts uzbrukumam".

Senāta Tieslietu komisija vēlas uzklausīt Fordu pirmdien. Tiesa gan, viņas advokāte minējusi, ka Forda grib, lai pirms viņas liecināšanas tiktu veikta izmeklēšana.

Republikāņi brīdinājuši - gadījumā, ja Forda neieradīsies, process ritēs tālāk, un notiks balsošana.

Forda apgalvo, ka piedzēries Kaveno un kāds viņa draugs 1982.gadā vidusskolas ballē iesprostojis viņu kādā telpā un centies novilkt viņas drēbes. Viņai tobrīd bijuši 15, bet Kaveno - 17 gadi. Tiesa gan, viņa nav varējusi paskaidrot, kad tieši un kur uzbrukums noticis.

Kaveno, kura apstiprināšana sākotnēji bija tikpat kā droša, apsūdzības noliedzis un paziņojis, ka ir gatavs atgriezties Senāta komitejā, lai atbildētu uz šīm apsūdzībām.