foto: Ekrānuzņēmums
Toronto šāvējs bijis 29 gadus vecais Faisals Husains, kurš cietis no smagām psihiskām problēmām
29 gadus vecais Faisals Husains ātri gājis pa ielu un šāvis ielu malās esošajos restorānos un kafejnīcās.
Pasaulē
2018. gada 24. jūlijs, 07:40

Toronto šāvējs bijis 29 gadus vecais Faisals Husains, kurš cietis no smagām psihiskām problēmām

LETA

Kanādas lielākās pilsētas Toronto policija pirmdien identificēja vīrieti, kurš svētdienas vakarā šajā pilsētā sarīkoja apšaudi, nogalinot divus cilvēkus un ievainojot vēl 13.

Cilvēki Toronto piemin šaušanas upurus

Kanādas lielākās pilsētas Toronto policija pirmdien identificēja vīrieti, kurš svētdienas vakarā šajā pilsētā sarīkoja apšaudi, nogalinot divus cilvēkus un ievainojot ...

gallery icon
23

Policija paziņoja, ka šāvējs bija 29 gadus vecs Toronto iedzīvotājs Faisals Husains.

Viņš tika atrasts miris pēc apšaudes ar policiju, taču nav skaidrs, vai viņš nošauts vai nošāvies pats.

foto: Ekrānuzņēmums
29 gadus vecais Faisals Husains ātri gājis pa ielu un šāvis ielu malās esošajos restorānos un kafejnīcās.

Policija paziņoja, ka izpauž šāvēja identitāti, "ņemot vērā šī traģiskā incidenta īpašos apstākļus un sabiedrības interesi uzzināt šī vīrieša identitāti".

Ontārio provinces Īpašo izmeklēšanu vienība pavēstīja, ka tās amatpersonas ir runājušas ar Husaina tuviniekiem pirms viņa identitātes izpaušanas.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Policisti pārbauda notikuma vietu.

Husaina ģimene paziņojumā Kanādas raidsabiedrībai CBC pastāstīja, ka viņam bijušas smagas psihiskas problēmas. Viņš visu mūžu cīnījies ar psihozi un depresiju, un medikamenti un terapija izrādījās nepietiekami, lai viņu izārstētu, stāstīja ģimene.

Husains nošāva 10 gadus vecu meiteni un 18 gadus vecu sievieti. Apšaudē nogalinātie un ievainotie bija vecumā no 10 līdz 59 gadiem.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nogalinātā 18 gadus vecā Rīsa Falūna.

Apšaude cilvēku pārpilnajā Grīktaunas rajonā notika svētdienas vakarā desmitos pēc vietējā laika (pirmdien plkst.5 pēc Latvijas laika). Grīktaunas rajonā ir daudz restorānu, kafejnīcu un veikalu, un vasaras vakaros tas ir pārpilns cilvēku, kuri tur vakariņo un atpūšas.

Vairāki aculiecinieki telekanālam "CP24" pastāstīja, ka dzirdējuši desmit līdz 20 šāvienus. Kāds vīrietis telekanālam sacīja, ka redzējis šāvēju, kurš bija ģērbies melnā un uzvilcis cepuri.

Pēc aculiecinieku teiktā, uzbrucējs ātri gājis pa ielu un šāvis ielu malās esošajos restorānos un kafejnīcās. Par upuriem kļuvuši cilvēki vairākos kvartālos.

Ievainotie nosūtīti uz dažādām slimnīcām. Ievainoto vidū ir jauna meitene, kura atrodas kritiskā stāvoklī.

Policija šobrīd nav noskaidrojusi uzbrucēja motīvu. Kā pavēstīja policijas preses pārstāvis, šobrīd ir pāragri teikt, vai šaušana bijusi saistīta ar terorismu.

Apšaude Toronto restorānā

Apšaudē restorānā Kanādas pilsētā Toronto ievainoti deviņi cilvēki, bet šāvējs nošāvies.

gallery icon
61

Tomēr Toronto policijas priekšnieks Marks Saunders paziņoja, ka šaušana Grīktaunā nav bijusi nejauša un viņš kā motīvu neizslēdz terorismu.

Nedēļas nogalē Toronto policija bija ielās izvietojusi papildus desmitiem policistu, reaģējot uz neseno ar šaujamieročiem saistītās vardarbības pieaugumu.