foto: REUTERS/SCANPIX
Izrādās, ka vienā no Igaunijas gaisa telpu pārkāpušajām lidmašīnām, iespējams, lidoja Putins
Vladimira Putina lidmašīna
Pasaulē
2018. gada 17. jūlijs, 14:28

Izrādās, ka vienā no Igaunijas gaisa telpu pārkāpušajām lidmašīnām, iespējams, lidoja Putins

LETA

Iespējams, ka vienā no divām Krievijas lidmašīnām, kas pirmdien pārkāpa Igaunijas gaisa telpu, varēja atrasties Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kas ap to laiku devās uz Helsinkiem, lai tur tiktos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, otrdien vēsta Igaunijas laikraksts "Postimees".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Putins un Tramps ieradušies Helsinkos

gallery icon
27

Kā ziņots, pirmdien ap pusdienlaiku Igaunijas gaisa telpā netālu no Vaindlo salas Somu līcī bez atļaujas ielidoja divas Krievijas lidmašīnas - "Airbus A319" un "Il-96". Igaunijas gaisa telpā tās pavadīja nepilnu minūti. Lidmašīnu transponderi bija ieslēgti, taču Igaunijas Gaisa navigācijas dienestam nebija iesniegti to lidojuma plāni un tās neuzturēja radiosakarus ar Igaunijas dispečeriem.

Kā norāda avīze, abas šīs lidmašīnas pieder Krievijas valsts lidmašīnu parkam, un tas nozīmē, ka ar tām lido tikai augstas kaimiņvalsts amatpersonas.

foto: REUTERS/SCANPIX
Vladimira Putina lidmašīna

"Mēs nezinām, kas atradās šajās lidmašīnās, bet varu teikt, ka ar tām tiek pārvadāta Krievijas vadība," izdevumam sacījis Igaunijas Aizsardzības spēku pārstāvis Arvo Jēsalu.

"Postimees" atzīmē, ka Putins Helsinkos ieradies lidmašīnā "Il-96" ar reģistrācijas numuru RA-96022, kā tas redzams fotogrāfijās, un reāllaika radaru tīmekļa vietnes ļauj spriest, ka Igaunijas gaisa telpu pārkāpusi tieši šī lidmašīna.

Igaunijas Gaisa navigācijas dienesta valdes loceklis Illars Salumē pirmdien ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju Putina lidmašīna šai dienā Igaunijas gaisa telpu nav šķērsojusi.

"Ciktāl man zināms, aviotransports, kas saistīts ar Vladimira Putina vizīti, lidoja pa maršrutiem, kas ved tieši no Krievijas Federācijas gaisa telpas uz Somijas Republikas gaisa telpu," viņš izteicās.

Jau ziņots, ka saistībā ar minētajiem gaisa telpas pārkāpumiem Igaunijas Ārlietu ministrija otrdien izsaukusi Krievijas vēstniecības pārstāvi un iesniegusi viņam diplomātisko notu.

Krievijas lidmašīnas Igaunijas gaisa telpā šogad bez atļaujas ielidojušas jau sešas reizes, tai skaitā divas reizes pagājušajā nedēļā vien.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās