Parīzes zirnekļcilvēks - imigrants, kurš izglāba bērnu - kļūst par visas Francijas varoni. Dramatisks VIDEO
Pasaulē
2018. gada 28. maijs, 11:53

Parīzes zirnekļcilvēks - imigrants, kurš izglāba bērnu - kļūst par visas Francijas varoni. Dramatisks VIDEO

Jauns.lv

Par apbrīnu internetā un ne tikai šajās dienās kļuvis par Parīzes zirnekļcilvēku nodēvētais 22 gadus vecais imigrants no Mali Mamudū Gasama, kurš pa mājas fasādi uzrāpās līdz ceturtajam stāvam un izglāba bērna dzīvību. 

Ļaudis jauno vīrieti dēvē par varoni, jo viņš neapjuka un nebaidījās riskēt ar savu dzīvību, lai glābtu četrus gadus vecu bērniņu, kurš karājās no balkona malas. 

Lai tiktu pie bērna, Gasama vajadzēja vien dažas sekundes, kuras aculiecinieki iemūžināja video, padarot imigrantu par apbrīnas un slavēšanas objektu. Video, kurā redzama vīrieša pašaizliedzīgā rīcība, noskatīts jau vairākus miljonus reižu. 

Par pašu incidentu zināms, ka tas noticis svētdienas pievakarē Parīzes ziemeļos. Kad notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, Gasama bērnu jau bija izglābis. "Par laimi, tur [notikuma vietā] bija kāds, kurš bija fiziski sagatavots un gana drosmīgs, lai dotos palīgā bērnam," izteicās ugunsdzēsēju pārstāvis. 

Sākotnējā informācija liecina, ka bērna vecāku negadījuma brīdī nebija mājās. Tēvu vēlāk nopratināja policija, cenšoties saprast, kāpēc viņš atstāja dēliņu mājās vienu. Māte tobrīd bija izbraukusi ārpus Parīzes. 

Žurnālistiem diennakts laikā izdevās noskaidrot varonīgā vīrieša identitāti, kurš paskaidroja, ka tobrīd rīkojās nedomājot. "Es redzēju cilvēkus kliedzam un apkārtējās mašīnas pīpinām, es rāpos un, paldies Dievam, izglābu bērnu. Es jutu bailes, tikai kad biju bērnu izglābis... [kad] mēs iegājām dzīvojamajā istabā, es sāku trīcēt, es knapi varēju nostāvēt, man nācās apsēsties," viņš stāsta. 

Paldies par varonību vīrietim pateikusi arī Parīzes mēre Anna Idalgo, kura ar vīrieti sazinājusies arī telefoniski, lai personīgi izteiktu pateicību. Viņa Gasamu arī nodēvēja par "18. apgabala zirnekļcilvēku", atsaucoties uz rajonu pilsētā, kur šie notikumi risinājās. 

"Viņš man paskaidroja, ka pirms dažiem mēnešiem ieradās Parīzē no Mali, sapņojot veidot dzīvi te. Es viņam teicu, ka viņa varonīgais darbs ir piemērs visiem pilsoņiem un ka Parīze labprāt atbalstīs viņa centienus iedzīvoties Francijā," viņa piebilda. 

Nākamajā nedēļā varonīgo imigrantu sveiks arī Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš Gasamu uzaicināja uz Elizejas pili.