foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Kremlis komentē Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu
"Tā nav Kremļa tēma un tēma Krievijas prezidentam," paziņoja Peskovs.
Pasaulē
2018. gada 21. februāris, 18:41

Kremlis komentē Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu

Jauns.lv

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Kremlis nekomentēs ziņas par Maskavas saistību ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu. Gluži otrādi, viņš paziņoja, ka tas ir informatīvs uzbrukums, kurš vērsts pret Krieviju, vēsta ziņu aģentūra "Interfaks".

"Tā nav Kremļa tēma un tēma Krievijas prezidentam," paziņoja Peskovs.

Viņaprāt, šis jautājums ir Latvijas iekšpolitikas lieta, kurā Kremlis nevēlas iejaukties. Peskovs piekrita, ka šis incidents var būt daļa no informatīvās kampaņas, kas vērsta pret Krieviju.

foto: Sputnik/Scanpix/LETA
"Tā nav Kremļa tēma un tēma Krievijas prezidentam," paziņoja Peskovs.

"Jūs esat liecinieki tam, ka visdažādākajos veidos no dažādām galvaspilsētām Krievijas virzienā tiek izteiktas dažādas apsūdzības. Katru reizi šie apgalvojumi ir bez mēra un realitātes sajūtām," paziņoja Peskovs.

Peskovs piebila, ka Kremlis turpinās pienācīgi novērtēt situāciju un pacietīgi skaidros savu nostāju.

Ilmāru Rimšēviču atbrīvo no ieslodzījuma

Likumsargi atbrīvojuši Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

gallery icon
12

Jauns.lv jau ziņoja, ka Aizsardzības ministrija vērš uzmanību, ka saistībā ar pēdējo dienu  notikumiem banku sektorā un ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu, ir augsta varbūtība, ka tiek īstenota no ārienes organizēta plaša mēroga informācijas operācija, kas pēc struktūras un izpildījuma ir identiska tām, kas tika novērotas priekšvēlēšanu laikā ASV, Francijā un Vācijā.

Aizsardzības ministrijas analīze liecina, ka operācijas avots ir Associated Press žurnālista Karlo Piovano (Carlo Piovano) tvīts (ievietots Twitter 19.februārī 19:05)  ar saiti uz vietni “AP News” un fotogrāfiju, kurā redzams Latvijas Bankas prezidents Rimšēvičs kopā ar  vairākām personām.

foto: AP/Scanpix/LETA
Skandalozā fotogrāfija ar Ilmāru Rimšēviču.

Pārbaudot fotogrāfiju starptautiskās fotoaģentūras “Scanpix” datubāzē, ir secināts, ka konkrētā fotogrāfija tajā ievietota vakar, 2018.gada 19.februārī, nevis jau 2010.gadā, un to ievietojusi trešā puse.

Aizsardzības ministrija vērš uzmanību, ka tālāk šī ziņa un fotogrāfija tikusi izplatīta interneta vietnēs, kas pirms tam par Latviju nav neko informējušas, daudzas no tām ir mazpazīstamas vai ar finanšu sektoru nesaistītas,  tai skaitā “India Everyday”, “Idaho Press”, “The North Platte Telegraph”, “Conservative Angle”, “The Fresno Bee”, “Last Minute Christmas”.