foto: AP
Pasaules mediji publicē Rimšēviču kompromitējošu fotogrāfiju, kas uzņemta pirms 8 gadiem
2018. gada 19. februāris, 20:13

Pasaules mediji publicē Rimšēviču kompromitējošu fotogrāfiju, kas uzņemta pirms 8 gadiem

Jauns.lv

Vairākos ietekmīgos ārzemju medijos parādījusies fotogrāfija, kas, šķiet, apliecina Latvijas Bankas vadītāja personiskas attiecības ar ietekmīgiem cilvēkiem Krievijā. Šis foto ir astoņus gadus vecs.

Pirmais to publicēja vācu portāls "Handelsblatt"; mirkli vēlāk fotogrāfija parādījās arī "The Washington Post" un vēlāk arī pašmāju "Dienā".

Attēlā, kas uzņemts 2010.gada 22.augustā redzams Ilmārs Rimšēvičs saviesīgos apstākļos kompānijā ar Dmitriju Pilsčikovu (attēlā trešais no kreisās puses), kurš tolaik bija ietekmīga figūra Krievijas ieroču tirgū un vadīja Krievijas Informācijas tehnoloģiju institūtu. 

Ziņas par Latvijas centrālās bankas vadītāja aizturēšanu saistībā ar kukuļošanu jau divas dienas "rotā" pasaules ietekmīgākos biznesa un ekonomikas medijus, kā arī ziņu portālus, piemēram, BBC un "Bloomberg". Jau vēstījām, ka bažās par Latvijas reputāciju, arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis paziņojis, ka Rimšēvičam pieklātos atkāpties no Latvijas Bankas vadītāja amata. Tas gan iespējams vai nu pēc viņa paša iesnieguma, vai notiesājuša sprieduma ceļā, vai arī mainot likumus.

Ilmāru Rimšēviču atbrīvo no ieslodzījuma

Likumsargi atbrīvojuši Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

gallery icon
12

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

gallery icon
51