foto: Laurie S/Facebook
Dzīvokļa īpašniece pasaulei parāda šausmas, ko "AirBnB" viesis nodarīja viņas miteklim
PIRMS un PĒC.
Pasaulē
2017. gada 5. septembris, 10:30

Dzīvokļa īpašniece pasaulei parāda šausmas, ko "AirBnB" viesis nodarīja viņas miteklim

Kasjauns.lv

Kāda dzīvokļa īpašniece Francijas galvaspilsētā Parīzē kļuvusi teju vai par interneta sensāciju, publicējot ārprātu 10 000 eiro zaudējumu apmērā, ko "AirBnB" servisa viesis no Kanādas nodarīja viņas 13 kvadrātmetru lielajam miteklītim.

Sieviete, kura savu pilno vārdu nolēma neatklāt, dzīvokli kādam kanādietim izīrēja uz trim nedēļām. Skats, ko viņa tur ieraudzīja vēlāk, bija neiedomājams - dzīvoklis bija netīrs, izdemolēts un visādi pieķēzīts, ārdurvis bija izsistas, tualete un duša nelietojamā stāvoklī, ikkatrā stūrītī bija pudeles un netīrumi. Sieviete pati ir šī dzīvokļa iemītniece, taču reizēs, kad dodas uz ārvalstīm, mēdz izīrēt to īstermiņa īres servisā "AirBnB". 

Šausminošs skats "AirBnB" izīrētā dzīvoklī Parīzē

Šausminošs skats "AirBnB" izīrētā dzīvoklī Parīzē

gallery icon

"Šarmants studio dzīvoklis tika burtiski pārvērsts vulgārā midzenī, pilnā ar izkārnījumiem, urīnu un visai iespaidīgu iztukšoto alkohola pudeļu daudzumu," sociālajos tīklos vēstīja sieviete, kura publicēja visai izsmeļošu vizuālo materiālu no "katastrofas vietas". 

Medijam "The Local" sieviete paskaidroja, ka pašu īrnieku nekad arī nesatika, bet kaimiņi sacījuši, ka viņš šķitis itin "jauks". Vēlāk gan izrādījās, ka īrnieks cīnījies ar alkoholismu un depresiju. 

Lai risinātu notikušo, īpašniece vērsās "AirBnB", lūdzot kompensāciju, taču tur atrunājās, ka ar viņu sazināsies. Kad tas nenotika, sieviete nolēma likt lietā sociālo tīklu spēku. Tikai kad par to ieinteresējās Francijas mediji, "AirBnB" beidzot sazinājās ar viņu un tagad skata viņas prasību. Zīmīgi, ka saskaņā ar celtniecības kompānijas tāmēm, dzīvokļa savešana kārtībā izmaksās 10 000 eiro. 

"Viņi sūtīšot ekspertu [lai novērtētu skādi]. Es aizvien gaidu," saka sieviete. 

"AirBnB" ir izveidota kompensācijas sistēma, kas piedāvā dzīvokļu izīrētājiem līdz pat 800 000 eiro nodarīto bojājumu gadījumos. Kompānijā skaidro, ka šis viesis, kurš pārvērta dzīvokli līdz nepazīšanai, tagad ir nobloķēts un vairs nevar izmantot servisa pakalpojumus. 

"Šādi gadījumi ir ārkārtīgi reti," skaidroja kompānijā, norādot, ka pērn pasaulē ar "AirBnB" starpniecību tika izīrēti 30 miljoni dzīvokļu, taču nopietns kaitējums fiksēts tikai 0,009% gadījumos.