foto: Shutterstock
Hakeru grupa: NASA grasās paziņot par citplanētiešu atklāšanu
Esam tuvāk, kā jebkad, lai atklātu dzīvību uz citām planētām.
Pasaulē
2017. gada 26. jūnijs, 22:54

Hakeru grupa: NASA grasās paziņot par citplanētiešu atklāšanu

Kasjauns.lv

Hakeru grupa "Anonymous" nākusi klajā ar paziņojumu, ka ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA) drīzumā paziņos par saprātīgu citplanētu būtņu atklāšanu.

"NASA saka, ka citplanētieši nāk," grupa raksta savā mājaslapā.

"Anonymous" apgalvojumi balstās uz vairākiem neseniem NASA atklājumiem un komentāru, ko izteicis viens no organizācijas pārstāvjiem Kongresa ziņojumā aprīlī. Tā nosaukums bija "Dzīvības meklēšanas sasniegumi."

Zinātnes misijas direktorāta asociētais administrators profesors Tomass Zurbuhens Kongresam sacīja, ka NASA nesenie sasniegumi, piemēram, ūdeņraža atklāšana Saturna pavadonī Enceladā un Habla komandas daudzsološie rezultāti no Jupitera pavadoņa Eiropas okeāniem, ir cerīgas zīmes, ka esam tuvāk kā jebkad, lai atklātu dzīvību uz citām planētām.

"Ņemot vērā visas dažādās aktivitātes un misijas, kas veltītas citplanētiešu meklēšanai, mēs esam uz vēsturē nebijuša atklājuma sliekšņa," sacīja Zurbuhens.

Videoklipā hakeru grupa citē dažus citus citplanētiešiem "draudzīgus" komentārus, ko agrāk pauduši astronauti un kosmosa pētniecības entuziasti, kā arī vairākus citplanētiešu un NLO novērojumus, kas var liecināt par "notikumiem debesīs virs mums."

19. jūnijā NASA paziņoja, ka ārpus Saules sistēmas atklājusi desmit jaunas Zemes lieluma planētas, kurām ir attiecīgs izmērs un temperatūra, lai uz tām varētu atrasties ūdens un dzīvība.

Keplera kosmosa teleskopa misija publiskoja pārskatu par 219 jaunām potenciālām eksoplanētām jeb planētām, kas atrodas ārpus Saules sistēmas.

Atklāts, ka desmit planētas riņķoja ap savu zvaigzni līdzīgā attālumā, kādā Zeme riņķo ap Sauli, atrodoties tā sauktajā dzīvībai piemērotajā zonā, kurā varētu būt sastopams ūdens šķidrā veidā un uz kurām varētu atrasties dzīvība.

Septiņas no desmit atklātajām planētām riņķo ap zvaigznēm, kas līdzīgas Saulei, kura ir pietiekami karsta. Tas nenozīmē, ka uz šīm planētām sastopama dzīvība, tomēr izpildīti daži no tās pastāvēšanai nepieciešamajiem kritērijiem.

Keplera teleskops planētas atklāj, reģistrējot nelielu samazināšanos zvaigznes mirdzumā, planētai paejot tai garām.

Keplera teleskops kopš savas darbības sākuma 2009.gadā ir atklājis 4034 potenciālas eksoplanētas, un citi teleskopi apstiprinājuši 2335 no tām.

Ieskaitot desmit jaunās planētas, kopumā ar Keplera teleskopu atklātas apmēram 50 planētas, kuras ir apmēram Zemes lielumā un atrodas dzīvībai piemērotā zonā. 30 no tām ir apstiprinātas.

Joprojām nav zināms, cik plaši mūsu galaktikā ir sastopamas potenciāli apdzīvojamas planētas Zemes lielumā, jo jāņem vērā daudzi faktori, tostarp tas, ka Keplera teleskops var atklāt tikai tās planētas, kas atrodas starp teleskopu un planētas zvaigzni, skaidroja SETI institūta un Keplera misijas pētniece Sūzana Mulalija.

Tēmas