foto: AFP
Elizejas pilī ienāk Brižita - sieviete, kuru turpina nikni gānīt un lamāt
Francijas pirmā lēdija inaugurācijas pasākumā.
Pasaulē
2017. gada 14. maijs, 21:51

Elizejas pilī ienāk Brižita - sieviete, kuru turpina nikni gānīt un lamāt

Kasjauns.lv

Svētdien līdzās jaunievēlētajam Francijas prezidentam Emanuelam Makronam Elizejas pilī iesoļoja arī valsts pirmā lēdija Brižita Makrona - sieviete, kurai šajā priekšvēlēšanu kampaņā tika pievērsta teju vai nedalīta uzmanība pāra vecuma starpības dēļ. 

Makrons stājas Francijas prezidenta amatā

Francijas prezidenta amatā svētdien stājās Emanuels Makrons, kurš pirms nedēļas uzvarēja valsts vadītāja vēlēšanās. Inaugurācijas ceremonija notika Elizejas pilī. Līdz ...

gallery icon

Reti kurš ir palaidis garām faktu, ka 39 gadus vecā Francijas prezidenta sievai Brižitai ir 64 gadi un abu romāns sākās diezgan sen. Abu 24 gadu vecuma starpību netieši apsmējis arī satīriskais žurnāls "Charlie Hebdo", publicējot karikatūru, kurā Makrons redzams, turot roku uz savas sievas grūtnieces vēdera. Karikatūras paraksts vēstīja: "Viņš darīs brīnumus!", tādā veidā atsaucoties uz viņa kampaņas saukļiem, bet vienlaikus arī nepārprotami norādot uz valsts pirmā pāra vecuma starpību. 

Šī karikatūra izsauca daudz kritisku komentāru interneta lietotāju vidū. Cilvēki pārmeta žurnāla autoriem, sakot, ka tā ir dzimuma un vecuma diskriminācija, kā arī sieviešu nīšana. 

Francijas pirmās lēdijas Brižitas Makronas elegantais stils

gallery icon

Ārvalstu mediji vēstī - Makronu mīlas stāstu šobrīd zina ne tikai visa Francija, bet puse pasaules. 

Lai arī daudzi aptaujātie vēlētāji Francijā izteicās, ka viņiem šāda vecuma starpība nešķiet nekas īpašs un ir pieņemama, arī pēc Makrona ievēlēšanas kritiskas un dzēlīgas replikas nerimst. Cilvēki sociālajos medijos turpina uzbrukt Brižitai, saucot viņu par pedofili.

Tiesa gan, kritiķu sarosīšanās un aizvainojošais "Charlie Hebdo" vāks licis sasparoties arī otrai pusei - aizstāvjiem, kuri pārmet cilvēkiem dubulto standartu uzturēšanu, sakot - neviens nebilst ne vārda, ja jaunāka ir sieviete. Aizstāvēt Brižitu metās arī viņas meita no pirmās laulības, 32 gadus vecā Tifānija, kura saka, ka pret viņas māti vērstais naids ir balstīts greizsirdībā. 

Labā ziņa ir tā, ka Brižitu aizstāv arī tie, kuri neatbalsta Makronu. Kāds francūzis, piemēram, rakstījis: "Es nepavadīšu 5 gadus, aizstāvot Makronu, bet es pavadīšu 5 gadus, aizstāvot Brižitu Makronu (..)." 

Emanuels Makrons un viņa sieva Brižita prezidenta kampaņā un sadzīvē

Francijas prezidenta amata kandidāts Makrons (39) un viņa sieva, par pašu 24 gadus vecākā Brižita. Abi samīlējās, kad Makrons bija ...

gallery icon

Aizkustinošais mīlasstāsts

Makronam nonākot mediju starmešu gaismās, daudziem interesēja: kā gan sanācis, ka jauns vīrietis iemīlas un apprec faktiski mātes vecuma sievieti? 

Izrādās, Makrons savā mīļotajā ieskatījies jau laikā, kad viņam bija puikas gadi - 15. Tas noticis privātā vidusskolā, kurā savulaik Brižita pasniedza franču literatūru un teātri. Jauniņais Emanuels pie šīs skolotājas apguva arī praktisku aktiermākslu, un abi saskatījušies brīdī, kad noritējis darbs pie jaunas ludziņas tapšanas. 

Zīmīgi, ka Makrona klasē mācījusies arī Brižitas meita. (Šī dāma darbojās Makrona komandā viņa ceļā uz prezidenta amatu.)

Radoša cilvēka karjera nebija pa prātam Makrona vecākiem, un viņi savu dēlu aizsūtīja mācīties uz citu - elitāru - skolu Parīzē, kur zēnu sagatavoja ierēdniecībai. 

Taču Makrons un Brižita jau bija iemīlējušies un turpināja sarakstīties. Brīdī,  kad jaunietim bija 18, sieviete izšķīrās no sava vīra un sāka baudīt mīlestību ar savu kādreizējo skolnieku.

Medijiem abi savas attiecības komentē skopi. Brižita ir izteikusies: "Neviens nekad neuzzinās, kad mūsu stāsts kļuva par mīlasstāstu. Tas pieder tikai mums. Tas ir mūsu noslēpums," par abu mīlestību ziņo "The Independent".