Zaļais gaspačo ar garnelēm un vīnogām
foto: Shutterstock
Zaļais gaspačo ar garnelēm un vīnogām
Zupas
2025. gada 27. septembrī, 12:00

Zaļais gaspačo ar garnelēm un vīnogām

Pagatavošana

30 min5 porcijas
1

Mandeļu skaidiņas viegli apgrauzdē. Sīpolu nomizo un sagriez gabalos, arī gurķi nomizo un sagriez biezās ripās. Melonei nogriez mizu un mīkstumu sagriez gabalos. Baltmaizi krāsnī vai tosterī viegli apgrauzdē.

2

Liec maizi, citronu sulu, gurķi, meloni, sīpolu, mandeles, ķiploku, pusi vīnogu, eļļu, sāli un cukuru blendera traukā vai katlā un blendē, līdz iegūsti viendabīgu masu. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pievieno nedaudz gāzēta ūdens. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, cukuru vai paskābini.

3

Pasniedzot zupas bļodiņā liec garneles un uz pusēm sagrieztas vīnogas.