Gaspačo klasika
foto: Shutterstock
Gaspačo klasika
Zupas
2025. gada 20. septembrī, 12:00

Gaspačo klasika

Neparastajai metodei, kad dārzeņus apsaldē, ir divi ieguvumi – pirmkārt, zupa būs auksta; otrkārt, dārzeņus sasaldējot, tiek saplēsta šūnu struktūra, atbrīvojot vairāk garšas un aromāta. Pagatavošanai vajadzēs 10 minūtes + 1 stundu sasaldēšanai.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Sagriez tomātus, gurķus, iztīrītu papriku, sīpolu un ķiploku nelielos gabalos. Liec bļodā, apsāli un ļauj pusstundu atsuloties.

2

Krāsnī apgrauzdē maizi. Liec to bļodā un pārlej ar sulu, kas izdalījusies no dārzeņiem. Ja maize nav nosegta, pievieno nedaudz ūdens.

3

Dārzeņus liec uz paplātes vai plāts un ieliec uz 30 minūtēm saldētavā. Pēc tam tos izņem un ļauj pusstundu atkust.

4

Liec izmērcēto maizi, dārzeņus, eļļu un etiķi blendera traukā vai lielā bļodā un sablendē tīkamā konsistencē. Pasniedz ar papildu šerija etiķi un olīveļļu.