Dārzeņu zupa
foto: Shutterstock
Dārzeņu zupa
Zupas
Vakar 12:00

Dārzeņu zupa

Māca Ieva Salmane. Dārzeņus izvēlies pēc patikas. Zupā lieliski garšos arī selerija – gan sakne, gan kāti –, pastinaks, pākšu pupiņas, cukīni, kabacis un arī ķirbis.

Pagatavošana

40 min5 porcijas
1

Burkānus, kartupeļus, sīpolus, ķiplokus nomizo. Burkānus sagriez ripiņās, kartupeļus nelielos kubiņos, sīpolu un ķiplokus sīki sakapā. Čili sagriez plānās ripiņās.

2

Liec katliņā sviestu un tajā apcep sīpolu un ķiploku. Pievieno burkānus, kartupeļus, zirnīšus un apmaisot cep vēl 3–4 minūtes.

3

Pieber sāli, liec klāt arī lauru lapu, ķimenes un čili. Pielej karstu buljonu, uzvāri un ļauj uz lēnas uguns vārīties vēl 20 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti un kartupeļi sāk jukt.

4

Gatavu zupu var papildināt ar karoti krējuma un/vai sakapātiem zaļumiem.