Saldā citrusaugļu zupa
foto: Shutterstock
Saldā citrusaugļu zupa
Zupas
Vakar 12:00

Saldā citrusaugļu zupa

Šo zupu nevajag atdzesēt, jo tā labāk garšo pat mazliet remdena.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Rūpīgi nomazgātam laimam un apelsīnam norīvē miziņu. No laima izspied sulu.

2

Apelsīnu un laima sulu kopā ar rīvētajām miziņām, vaniļas cukuru un kardamonu uzvāri un iemaisi sieru. Cieti izšķīdini nelielā ūdens daudzumā, iemaisi zupā un vēlreiz uzvāri. Pievieno pūdercukuru.

3

Apelsīnu un mandarīnu nomizo tā, lai nebūtu klāt baltās miziņas. Sadali daiviņās un katrai daiviņai nolobi plēvīti.

4

Lej zupu šķīvjos, ieliec augļu gabaliņus un pārkaisi ar zaļumiem.

5

Izmēģini! Lielāko daļu auksto zupu, izņemot tās, kuras gatavotas uz kefīra, jogurta un skābā krējuma bāzes, vari pārvērst par sātīgāku silto ēdienu – zupa vienkārši jāsakarsē vai jāuzvāra. Pēc vēlēšanās to vari papildināt ar saplucinātiem vārītas vai ceptas gaļas un zivju gabaliņiem.