
Nomizo dārzeņus. Kartupeļus un burkānus sagriez kubiņos, sīpolu smalki sakapā, ķiploku izspied caur spiedi. Jūras veltēm ļauj atkust.
Katlā apcep bekona šķēles, līdz tās ir kraukšķīgas, tad uzliec uz papīra dvieļa. Tajā pašā katlā liec kartupeļus, burkānus un uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, cep aptuveni 5 minūtes. Pievieno ķiplokus un vēl nedaudz pacep.
Pievieno miltus un izmaisi. Nepārtraukti maisot, lej katlā buljonu, tad pienu.
Nosusini papīra dvielī mīdijas, zivs filejas un attīrītās garneles un pievieno katla saturam. Liec klāt arī konservēto kukurūzu, timiānu, sāli un piparus. Samaisi. Vāri uz vidējas uguns 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Kad zupa gandrīz gatava pielej saldo krējumu un pieliec sviestu. Turi katlu uz uguns, kamēr sviests ir pilnībā izkusis. Zaļumus sakapā, bekona šķēles sagriez nelielos gabaliņos un dekorē ar tiem katru zupas porciju.