Sablendē kukurūzu ar visu šķidrumu. Noliec malā.
Nomizo un sagriez gabaliņos kartupeļus. Nomizo un sakapā sīpolu un ķiploku. Saplēs vai sagriez gabaliņos bekonu.
Katlā uzkarsē sviestu, pievieno bekonu un cep, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem no katla un liec uz papīra dvieļa, lai uzsūc liekos taukus.
Katlā, kurā cepās bekons, ieber sīpolus, ķiplokus, kartupeļus un kukurūzu bez šķidruma un visu cep 5 minūtes.
Pieber miltus un cep vēl 3 minūtes.
Maisot katla saturu, lēnām lej klāt pienu un turpini maisīt, līdz zupa ir vienmērīgi sajaukta.
Pievieno sablendēto kukurūzu un samaisi.
Pielej buljonu, pieber čili, sāli un piparus un turpini vārīt, līdz kartupeļi mīksti.
Pasniedzot pārber bekonu.