foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 15. aprīlī, 12:00

Karstā kartupeļu zupa ar speķa kraukšķiem

Silta zupa, kas ir piemērota pagatavošanai mājās un ņemšanai līdzi lielajā zupas termosā, lai baudītu to ārā.

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Sausā katlā ieber speķi un izkausē. Kraukšķīgos gabaliņus izņem no katla.

2

Katlā palikušajos taukos ieber sīpolus un ķiplokus un izsautē caurspīdīgus. Pievieno kartupeļus un pāris minūtes pacep.

3

Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Trešdaļu zupas izsmel no katla, bet pārējo sablendē.

4

Pielej izsmelto zupu un krējumu. Uzvāri, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Kad salej bļodiņās, pārkaisi maurlociņus un speķa kraukšķus.