foto: Shutterstock.com
Zupas
2021. gada 10. martā, 14:00

Koncentrēts vistas buljons

Koncentrēti buljoni, ko izvāra tad, kad ir vairāk laika vai sakrājušies piemēroti produkti, ir lieliska rezerve brīžiem, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts. Buljonu, ielietu aizskrūvējamās burciņās, var uzglabāt ledusskapī vismaz nedēļu, saldētavā ilgāk. Koncentrēto buljonu izmanto zupu, mērču un sautējumu pagatavošanai un atšķaida ar ūdeni vai citu šķidrumu līdz vēlamajai koncentrācijai. Tumīgākam buljonam subproduktu vietā var ņemt veselu vistu. Izvārīto gaļu izmanto citu ēdienu pagatavošanai.

Pagatavošana

150 min
1

Burkānu un pētersīli nomizo, puravu notīri un sagriez mazos gabaliņos. Nomizotu sīpolu sagriez 4 daļās.

2

Vistas produktus un dārzeņus liec katlā, pievieno garšvielas un vīnu.

3

Pielej tik daudz auksta ūdens, lai produkti būtu labi pārklāti.

4

Uzvāri un nosmel putas. Uz lēnas uguns vāri apmēram 2 stundas.

5

Izņem kaulus, pārējo izberz caur smalku sietiņu.

6

Ja šķidruma sanācis vairāk par 1 litru, tad pavāri vēl, līdz liekais izvārās.