Sīpolus un ķiplokus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Čili pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izņemt sēklas un sīki sakapāt. Katlā uzkarsē eļļu, ieber sīpolus, ķiplokus, čili un pāris minūtes sautē. Pievieno tomātus, sāli, piparus un vistas buljonu. Uz mazas uguns vāra aptuveni 20minūtes.
Maizes šķēles apgrauzdē uz grila un ieliek dziļos šķīvjos. Zupā iemaisa rīvēto sieru. Zupu lej uz maizes šķēlēm un pārkaisa ar baziliku.
Šai zupai obligāti jābūt biezai! Šķidra tā tik labi negaršos! Garšai var pievienot kūpinātu apceptu gaļu. Tas gan oriģinālajā receptē nav paredzēts, bet latviešu vēderiem būs tīkami.