foto: 100 Labi padomi
Liec gaļu un lauru lapu katlā, pasāli, sapiparo, uzlej labi daudz ūdens un uz mazas uguns vāri aptuveni 2 stundas.
Otrās stundas beigās sagriez salmiņos šķiņķi, ripiņās – cīsiņus un sīpolus. Liec pannā cepties šķiņķi. Kad tam sāk nākt ārā tauciņš, liec tajā cīsiņu un sīpolu ripas un cep, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno tomātu pastu un smalkos salmiņos sagrieztus gurķus, kā arī sakapātus kaperus.
Kad buljons gatavs, izņem gaļu, sagriez to nelielos salmiņos, buljonu nokās, liec tajā atpakaļ gaļu, apceptos cīsiņus, sīpolus un gurķus, pasāli, sapiparo un vāri aptuveni 15 minūtes. Tad pierīvē ķiploku un pielej rumu. Gatavs!
Lej šķīvī, pievieno karoti skābā krējuma un zaļumus un pasniedz.