Pupiņas pa nakti mērcē aukstā ūdenī.
Kartupeļus, burkānus, puravus, selerijas, kabačus un sīpolu nomizo vai attiecīgi notīri un sagriez ripiņās.
Lielā katlā uzvāri 1–1,5 l ūdens, pieber sāli, ieber pupiņas un vāri apmēram 15 minūtes. Pēc tam pievieno pārējos dārzeņus, iemaisi olīveļļu un uz lēnas uguns vāri pusstundu.
Zupai pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un turpini vērīt vēl 10 minūtes. Tad ieber nūdeles un vāri vēl 5–7 minūtes.
Pavārnīcā iesmel zupas šķidrumu, iemaisi pesto un lej atpakaļ zupā.
Zupu smel šķīvjos, apslaki ar olīveļļu, pārber maltus piparus un pārkaisi ar rīvētu sieru.