Biešu zupa ar vistu
foto: Shutterstock
Biešu zupa ar vistu
Zupas
2025. gada 14. novembrī, 12:00

Biešu zupa ar vistu

Iespējams, izpētot sastāvdaļas, kāds sacīs, ka šis ir borščs! Taču tā gluži nav. Šī zupa borščam līdzinās tikai vizuāli. Izmēģini šo recepti un sapratīsi atšķirības. Turklāt šī biešu zupa ir pagatavojama krietni vien ātrāk.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Vāri buljonu. Vistu liec katlā, pārlej ar ūdeni, lai pilnībā nosedz vistu, un uzvāri. Kad pārādās putas, tās nosmel un pievieno nomizotus burkānus, selerijas sakni un sīpolu. Vāri apmēram 1 stundu, līdz vista ir gatava. Vistu izņem, atdali no kauliem un sagriez gaļu mazākos gabalos. Buljonu izkās. Vārītus burkānus sagriez ripiņās.

2

Buljonam pievieno nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus un kāpostus ar visu marinādi. Vāri, līdz kartupeļi ir mīksti. Tad pievieno burkānus, bietes ar visu marinādi un uzvāri. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru. Uguni izslēdz un ļauj ievilkties 10 min.

3

Gatavo krējuma mērci. Zaļumus smalki sakapā, pievieno krējumu, sasmalcinātus ķiplokus un sāli pēc garšas, samaisi.

4

Porcijas šķīvjos liec sagrieztu gaļu, pārlej ar zupu un pievieno krējuma mērci. Pasniedz karstu.