Vistas zupa ar siera bumbām
foto: Shutterstock
Vistas zupa ar siera bumbām
Zupas
2025. gada 29. jūlijā, 12:00

Vistas zupa ar siera bumbām

Kad izmēģināsi šo recepti, tā viennozīmīgi nebūs pēdējā šīs zupas baudīšanas reize. Ikviens, kurš nogaršojis šo zupu, gatavo to vēl un vēl.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Šķiņķus liec katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāri. Noņem putas, pievieno lauru lapu un smaržīgos piparus un vāri apm. 40 min. Gaļu izņem no buljona, atdzesē un sadali mazākos gabalos.

2

Papriku sagriez mazos kubiņos. Sīpolu un ķiploku daiviņas smalki sakapā. Pannā ielej 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno papriku un cep vēl 5-7 min. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, čili pastu un sautē vēl 10 min. Pannas saturu pievieno buljonam, pievieno arī gaļu un vāri vēl 10 min.

3

Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves, pievieno rikotas sieru, miltus, olas dzeltenumu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un izveido bumbas. Bumbas pievieno zupai un vāri, līdz bumbas uzpeld. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.