Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem
foto: Shutterstock
Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem
Zupas
2025. gada 9. aprīlī, 12:00

Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem

Kura zupa vēl ar savu krāsu un garšu var tik uzkrītoši vēstīt, ka pavasaris klāt!

Pagatavošana

90 min3 porcijas
1

No gaļas gabala uzvāri buljonu. Zupai būs nepieciešams apm. 1l buljona. Gaļu izņem no buljona un sagriez mazākos gabalos.

2

Burkānus sagriez ripiņās, sīpolus smalki sakapā. Burkānus un sīpolus apcep pannā un pievieno buljonam. Kartupeļus nomizo, sagriez kubiņos un arī pievieno buljonam. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Vāri, līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 25 min. Pašās beigās pievieno noskalotus un sagrieztus zaļumus - skābenes un lakšus.

3

Porcijas šķīvos saliec gaļu, pārlej ar zupu un pievieno sagrieztas vārītas olas. Pasniedz ar krējumu.