Pumpkin soup with cheese, selective focus
Pumpkin soup with cheese, selective focus
Zupas
2013. gada 27. oktobrī, 18:54

Pupiņu zupa ar Parmezānu

Tuvojas Helovīni (Halloween) jeb Visu Svēto diena. Šī ir ļoti sena tradīcija, kas radusies pirms Kristus dzimšanas. Šo tradīciju iekopuši senie ķelti un balti. Ķelti šajā dienā atzīmējuši gada tumšās puses iestāšanos. Un ja jau atzīmē, tad kaut kas jāceļ galdā! Šoreiz ierastā pupiņu zupa kļūst par šīs tradīcijas sastāvdaļu.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Pupiņas iemērkt uz nakti. Nākamajā dienā pupiņas novārīt sālsūdenī.

2

Sīpolu, burkānus un ķiplokus notīrīt. Ķiplokus un sīpolus smalki sagriezt. Burkānus sagriezt gabaliņos pupiņu lielumā.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept sīpolus, ķiplokus, burkānus 6-7 min. Pievienot pupiņas, timiānu, pieliet vīnu un sautēt 10 min. Pievienot sasmalcinātus tomātus, pārliet ar 0.5l ūdens un vārīt vēl 20 min.

3

Sieru sarīvēt. Zupu noņemt no uguns, ļaut minūtes 5 ievilkties. Tad pievienot sieru un pēc vēlmes smalki sakapātus zaļumus.