Bebra gaļu noskalot un ielikt katlā. Pievienot sagrieztu uz pusēm sīpolu, palielos gabalos sagrieztus 2 burkānus, smaržīgos piparus un lauru lapas pēc garšas, pārliet ar aukstu ūdeni un izvārīt buljonu. Kad buljons ir gatavs, gaļu pārlikt uz šķivja, atdzesēt un atdalīt no kauliem. Buljonu izkāst un atgriezt atpakaļ katlā. Pēc nepieciešamības pievienot vēl ūdeni.
Kamēr buljons vārās, sagatavot dārzeņus. Kartupeļus nomizot un sagriezt palielos gabalos. Gurķus sagriezt skaidiņās. Sīpolu un ķiploku smalki sagriezt. Burkānus notīrīt un sagriezt ripiņās.
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot burkānus un cept vēl 5-6 min. Pievienot tomātu pastu, mazliet ūdeni un sautēt vēl 5 min. Šo masu pievienot buljonam. Buljonam pievienot kartupeļus, gaļu, pupiņas un vārīt līdz kartupeļi ir mīksti. Pievienot marinētus gurķus un svaigi spiestu citrona sulu, pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus, vārīt vēl 3 min. Uguni izslēgt un atstāt zupu ievilkties uz 20 min.
Zupu pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem.