OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2012. gada 26. novembrī, 20:20

Karpa cepta ķiploku mētelī

Karpu izcelsme meklējama Tālajos Austrumos. Eiropā karpu selekciju uzsāka mūki klosteru dīķos laikā no 13. līdz 16. gadsimtam. Karpas kļuva par iecienītu produktu kristīgās reliģijas noteiktajās gavēņa dienās, tāpēc nav nejaušība, ka karpu audzēšana tika pilnveidota tieši klosteros.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Karpu izķidā, atzvīņo un izgriež žaunas. Ierīvē ar sāli un pipariem no visam pusēm. Ķiploku notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Karpas abus sānus apliek ar ķiploka šķēlītēm. ( Ķiploku cienītāji šo ēdienu spēs novērtēt, tāpēc ķiploku nevar būt par daudz.) Ja sagrieztie ķiploki paliek pāri - tos var salikt zivs vēderā. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un uzliek karpu. Apslaka mazliet ar eļļu. Zivi cep iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos 30 min.

2

Pasniedz siltu.