OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2024. gada 9. februārī, 19:04

Dorada ar citronu un citronzāli

Dorada jeb zeltgalvainā jūras karūsa - šīs zivs nosaukums radies sudrabkrāsas galvas dēļ. Doradas lieliskās garšas īpašības nu novērtējušas arī daudzas saimnieces Latvijā.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Zivi izķidāt, notīrīt zvīņas, izgriezt žaunas vai nogriezt galvu. Ar asu nazi iegriezt sānos 3-4 šķērsgriezumus. Zivis ierīvēt ar sāli no abām pusēm un no iekšpuses. Uz cepamā papīra loksnes liek zivi. Zivs iekšpusi piepildīt ar citronzāli un pāris citrons šķēlēm. Pa virsu zivij uzlikt 3-4 citrona šķelītes. Papīru aizlocīt tā, lai veidojās konverts un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 15-20 minūtes (atkarībā no zivs lieluma) 180 grādos.

2

Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.