Ikru delikatese
foto: No Maijas Pohodņevas pers. arhīva
Ikru delikatese
Zivju ēdieni
2025. gada 2. oktobrī, 10:00

Ikru delikatese

Maijas Pohodņevas recepte. Ja gadās tikt pie līņu ikriem, kas nav īpaši lieli, taču ar raksturīgu zaļganu nokrāsu, tos nevajadzētu mest laukā, jo var pagatavot gardu delikatesi.

Pagatavošana

1

Svaigus ikrus uzmanīgi noskalo, bet, ja saldēti, liec uz pannas tāpat. Cep, nepārtraukti maisot, aptuveni 15–20 minūtes, līdz katrs ikriņš ir atsevišķi. Tad pieliec sviestu, šķipsniņu sāls, cukuru, uzkaisi miltus un apmaisot pacep vēl dažas minūtes.

2

Gatavu pasniedz kā smēriņu sviestmaizēm. Ja ciemiņu daudz, atdzesētus ikrus, var sajaukt ar tādu pašu daudzumu sviesta un smērēt uz maizītēm kā ikru pastu. Sajauktu ar sviestu, spiežot caur konditorejas maisiņu, var izmantot, lai rotātu zivju ēdienus vai sāļās tortes.