Mazsālīta vimba
foto: Shutterstock
Mazsālīta vimba
Zivju ēdieni
2025. gada 1. jūnijā, 12:00

Mazsālīta vimba

Māca žurnāla 9Vīri redaktors Aldis Miesnieks.Piņķerīgi, jo vimba ir līdere smalko asaku topā. Lielākam eksemplāram – dūšīgākam par 700 g (Latvijas rekords ir 1,5 kg) – pietiek treknuma, lai būtu laba mazsālīta.

Pagatavošana

1

Zvīņas netīrot, pa muguru no abām pusēm gar lielo asaku atgriez zivi, izņem iekšas un galvu kopā ar centrālo asaku un, cik iespējams, sīkasakas; visvienkāršāk to darīt ar pinceti.

2

Liec zivi ar fileju augšup uz paplātes un apber ar sāls un cukura maisījumu (1 daļa sāls, 2 daļas cukura).

3

Ļauj stundu nostāvēties, pēcāk jau vari piešaut citronpiparu šķipsnu, kādu svaigu sīpolskaidu un pasniegt uz bagetes šķēles.

4

Starp citu, iemetot asaku ar galvu verdošā ūdenī uz pāris minūtēm, no asakām atdalīsies arī pašas treknākās ādas loksnītes. No tām, jau atdzisušām, varēsi sastiķēt vēl vismaz pāris maizītes.