foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 5. februārī, 10:05

Kūpinātas zivs kotletes

Māca Vecrīgas pusdienotavas Spināti un sviests saimniece Ieva Salmane.Šī nu ir viena no lietām, kam nāksies rūpīgi atjaunot reputāciju. Lai gan viss jau ir vienkārši – labi produkti un zinoša apiešanās vienmēr dod lielisku rezultātu. Kotletītes ir ļoti gardas un tas ir labs veids, kā bērniem iemācīt ēst zivis. Der jebkuras kūpinātas zivis, tikai pārliecinies, ka tām izņemtas asakas!

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Zivs fileju pārlej ar vārošu ūdeni, ļauj pastāvēt 10–15 minūtes.

2

Kartupeļus samīci ar sviestu, pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot miltus un eļļu.

3

Zivi izņem no ūdens, nosusini un ar pirkstiem saplucini pārslās. Pievieno kartupeļu masai.

4

Sajauc masu un izveido no tās 10–12 kotletītes. Apviļā miltos un cep uz pannas mērenā karstumā aptuveni 3 minūtes no katras puses. Labi garšos kopā ar majonēzi.