foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 26. maijā, 12:09

Kārtainā tunča kūka ar marinētiem gurķiem un olām

Ideāla sāļā kūka gan ikdienai, gan svētkiem. Pagatavošanai vajadzēs 5 kārtainās sviesta mīklas plāksnes, gatavošanas laiks 40 minūtes + 2 stundas ledusskapī.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Atlaidini saldētās mīklas plāksnes. Izklāj cepamplāti ar cepamo papīru un uz tās liec mīklas plāksnes. Liec cepties 200 grādos 20 minūtes.

2

Tuncim nolej lieko šķidrumu, smalki sagriez gurķus, olas, sīpolu, maurlokus un nedaudz sasmalcini kaperus.

3

Liec visu bļodā, pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas un samaisi.

4

Kārto kūku: apakšā liec vienu izcepto plāksni, uz tās liec pildījumu. Visu atkārto 3 reizes. Atstāj nedaudz pildījuma, ar ko apsmērēt kūkas virspusi un sānus.

5

Piekto plāksni sadrupini un ar drupatām aplipini kūku no visām pusēm. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām, tad pasniedz.