foto: Shutterstock
Kartupeļus ar visu mizu izvāri, nomizo un sagriez šķēlītēs. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sagriez smalkos gabaliņos.
Katlā sakarsē pusi sviesta, pievieno ķiplokus un pusi sīpolu un pāris minūtes pasautē. Pievieno spinātus, 100 ml ūdens un uz mazas uguns sautē 15 minūtes. Pieber garšvielas.
Lasi sagriez gabaliņos un apslaki ar citrona sulu.
Pannā sakarsē atlikušo sviestu un pāris minūtes pasautē atlikušos sīpolus. Pieber miltus un viegli apbrūnini.
No piena nosmel 5 ēdk. un pataupi. Pārējo pienu iemaisi pannā, uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt 5 minūtes. Iemaisi 2/3 siera un izkausē.
Pataupīto pienu sakul ar olām un iemaisi mērcē, bet vairs nevāri.
Ietaukotā veidnē kārto kartupeļus, spinātus un lasi. Pārlej mērci un pārkaisi atlikušo sieru.
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes