foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 24. jūlijā, 12:00

Sardīnes ar tomātiem un ķiplokiem

Sardīņu vietā tikpat labi noder nelielas siļķītes.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Tomātus sagriez daiviņās, ķiploku un citronus – plānās šķēlītēs, sīpolus – salmiņos, čili pāksti – smalkos gredzenos.

2

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Cepešplāti iezied ar eļļu, uz tās kārto sagrieztos tomātus, ķiploku, citronus un sīpolus, pārkaisi ar sāli un pipariem, pārlej vīnu.

3

Liec krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes.

4

Zivis no ārpuses un iekšpuses ierīvē ar sāli un pipariem un liec uz dārzeņiem. Apslaki ar eļļu.

5

Ievieto krāsnī un cep kādas 10 minūtes. Izslēdz karstumu un atstāj pannu krāsnī vēl uz dažām minūtēm.