foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 31. maijā, 12:00

Dārzeņos cepta zivs

Tā kā fenhelis un zivs lieliski papildina viens otru, receptē var palielināt fenheļu daudzumu un attiecīgi samazināt pārējos dārzeņus, izņemot tomātus, jo tie dod mitrumu.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Fenheļus sagriez šķēlītēs vai plānās daiviņās.

2

Zivīm ieslīpi iegriez ādu (ik pa 2 cm), no ārpuses un iekšpuses ierīvē ar sāli un pipariem, katrai vēderā ieliec pa ķiploka daiviņai un mazam rozmarīna un timiāna zariņam.

3

Bļodā samaisi fenheļus, burkānus, selerijas, puravus un tomātus. Pievieno sāli, piparus un 5 ēdk. eļļas. Liec uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru.

4

Uz dārzeņiem uzliec zivis, uz zivīm – citrona šķēlītes. Apslaki ar atlikušo eļļu. Cep krāsnī 20–25 minūtes.