foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2023. gada 5. maijā, 12:00

Zivju karijs ar rabarberiem

Ar rabarberiem labi sader gan lasis un forele, gan arī baltās zivis. Pasniedz to ar vārītiem vai tvaicētiem rīsiem.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Zivi un notīrītus rabarberus sagriez gabaliņos. Zivi apslaki ar pusi citrona sulas, apkaisi ar sāli un pipariem un ieliec ledusskapī.

2

Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Caur spiedi piespied ķiploku, pieber rabarberus un sautē 4–5 minūtes.

3

Pievieno cukuru un kariju, pielej buljonu un atlikušo citrona sulu, pieber sāli un piparus.

4

Iemaisi krējumu, uzvāri un uz lēnas uguns sutini 10 minūtes.

5

Ieliec zivs gabaliņus un turpini sutināt vēl 5 minūtes. Iemaisi pētersīļus.