foto: No 100 Labi padomi arhīva
Zivju ēdieni
2023. gada 24. janvārī, 14:00

Siļķu sacepums

Visnotaļ sātīgs ēdiens. Siļķu vietā var izmantot arī anšovus, tad garša būs izsmalcinātāka.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Kartupeļus nomizo un sagriez šķēlītēs, bet pēc tam stabiņos. Sīpolus nomizo un sagriez plānās ripiņās. Siļķu filejas sagriez strēmelītēs.

2

Iezied sacepumu veidni ar sviestu. Liec kārtām kartupeļus, sīpolus un siļķes. Katru kārtu pārkaisi ar maltiem pipariem. Virsējā kārtā jāatrodas kartupeļiem. Kārtojumu viegli pārkaisi ar sāli, pārlej ar krējumu un pārkaisi ar rīvmaizi. Liec virsū atlikušā sviesta piciņas.

3

Liec veidni krāsnī un cep aptuveni 50 minūtes, līdz virspusē izveidojas brūngana garoziņa. Pārkaisi ar pētersīļiem.