Aukstā zupa ar lasi
foto: Shutterstock
Aukstā zupa ar lasi
Zivju ēdieni
2025. gada 9. jūlijā, 12:00

Aukstā zupa ar lasi

Pagatavošana

4 porcijas
1

Laša fileju sagriez gabaliņos. Verdošā, sālītā ūdenī ielej baltvīnu, pieber piparus, ieliec lauru lapu un laša filejas gabaliņus. Pagaidi, lai uzsit burbuli, samazini uguni un vāri 10 minūtes. Noņem katlu no uguns un ļauj visam atdzist. Laša filejas gabalus izņem no buljona, buljonu izkās.

2

Seleriju un purava balto daļu noskalo un sagriez. Sīpolu un kartupeļus nomizo un sagriez kubiņos. Katlā, kurā vārīsi zupu, uzkarsē eļļu un apcep seleriju, puravu un sīpolus - apm. 5 minūtes. Pievieno kartupeļus un cep vēl 2 minūtes, pielej laša buljonu un vāri zupu 30 - 35 minūtes. Zupu atdzesē un pārlej blendējamā traukā. Sablendē. Pārlej zupu citā katlā, pievieno saldo krējumu, kārtīgi sajauc un ieliec ledusskapī uz divām stundām.

3

Zupu pasniedz aukstu, dekorējot ar laša gabaliņiem.