OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2014. gada 23. martā, 20:47

Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa

Trīskārša zupa saucas tāpēc, ka gatavojot tai pievieno trīs zivju veidus. Degvīns šajā zupā protams nav obligāts un daudzi saka, ka tā garšu nejūt, tāpēc ja ar jums ir bērni, tad šo sastāvdaļu var izlaist. Taču mums šķiet, ka degvīns piedod pikantumu un asumu šai zupai.

Pagatavošana

120 min8 porcijas
1

Mazākām zivtiņām nogriezt galvas un izķidāt. Lielai zivij nogriezt galvu un asti, izķidāt, atzvīņot. Gaļu sagriezt gabalos.

2

Sīpolu un burkānus notīrīt un sagriezt smalkāk. Kartupeļus nomizot un sagriezt palielos kubiņos.

3

Lielā katlā ieliet apm. 2,5-3l ūdens. Pievienot mazākās zivtiņas un vārīt apm. 20-25 min. Buljonu izkāst un katlu atgriezt atpakaļ uz uguns. Kā nākamo buljonam pievienot lielās zivs galvu, asti un dārzeņus. Vārīt vēl 20 min., pievienojot lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus. Galvu un asti izņemt un pievienot zupai zivju gaļu. Vārīt vēl minūtes 10. Pievienot degvīnu, noņemt katlu no uguns un ļaut zupai ievilkties.

4

Pirms pasniegšanas varat zupā nodzēst mazu kvēlojošu oglīti - tas piešķirs vieglu dūmu aromātu.