Zivju ēdieni
2025. gada 28. jūnijā, 12:00

Mencas fileja ar ķiršu tomātiņiem

Zinātnieki apgalvo - lietojot uzturā zivis vismaz divas reizes nedēļā, ir iespējams izvairīties no dažādiem veselības traucējumiem. Turklāt tieši zivis ir viens no OMEGA 3 taukskābes saturošajiem pārtikas produktiem.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un izkārto nomazgātus tomātiņus. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 20 min.

2

Olu uzputo ar dakšu, pievienojot sāli un garšvielas.

3

Sausmaizītes sasmalcini blenderī.

4

Mencas filejas apviļā olā un tad sagatavotā rīvmaizē. Zivi pieliec blakus tomātiem un cep cepeškrāsnī 10-15 min., līdz tā ir gatava.

5

Zivi pasniedz ar tomātiem un klāt vari pasniegt mērci vai zaļos salātus.

6

Uzturvērtības speciālistes Gunas Havensones komentārs: "Šī recepte ir ne tikai veselīga, bet arī satur mazāk kaloriju, piemērota tiem, kas vēlas kļūt slaidāki. Menca - lielisks olbaltumvielu avots (vidēji porcijā 24g), pagatavošanas veids cepeškrāsnī maksimāli samazina lieku taukvielu izmantošanu; vidēji porcija satur tikai 180 kalorijas".