foto: Shutterstock
Ziemassvētku receptes
2022. gada 22. decembrī, 10:00

Košais Ziemassvētku tirdziņu gardums - glazēti āboli

Tikpat sārtus un spīdīgus ābolus var vienkārši pagatavot arī mājās. Uzduršanai vislabāk izmantot tādus koka iesmiņus, ko mēdz lietot grilēšanā. Glazēšanai vispiemērotākie ir skābenie āboli, jo tie labāk pārcieš karsēšanu. Ja gribas ļoti skaistu, nevainojamu glazūru kā āboliem Ziemassvētku tirdziņos, tad der ņemt talkā tā dēvēto cukura termometru, ko reizēm var nopirkt saimniecības preču un trauku veikalos. Tas tādēļ, ka glīta glazūra izveidojas tad, kad cukura sīrups ir sakarsis līdz noteiktai temperatūrai – 150 grādiem. Bez termometra to būs grūti noteikt, taču garšas ziņā āboli neko nezaudēs arī tad, ja glazūra nesanāks tik perfekta.

Pagatavošana

1

Katram ābolam uzmanīgi izņem kātiņu un tā vietā iedur iesmiņu.

2

Uz plāts uzber 4 ēdk. cukura un vienmērīgi izkliedē.

3

Katlā ar biezu dibenu ielej ūdeni, pieber cukuru, pievieno pārtikas krāsu un etiķi. Uz straujas uguns uzvāri un uz tikpat straujas uguns turpini vārīt, līdz sīrups sāk sabiezēt.

4

Katlu noņem no uguns. Ābolu pēc ābola mērc sīrupā un grozi, līdz to viscaur klāj vienmērīga glazūra.

5

Ābolus ar iesmiņiem uz augšu liec uz cukurotās plāts, lai atdziest.