foto: Publicitātes foto
Ziemassvētku receptes
2019. gada 4. februārī, 13:30

Polentas un liellopa gaļas uzkodas

Pagatavošana

1

Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu. Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā.

2

Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.

3

Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm. Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.

4

Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.

5

Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.