foto: Shutterstock
Ziemassvētku receptes
2022. gada 11. novembrī, 10:00

Letiņu rasols ar pelēkiem zirņiem

Ir ēdieni, par kuru izcelsmi strīdās vairākas tautas, piem. kartupeļu pankūkas. Bet pelēkie zirņi, lai cik tas nebūtu dīvaini, nekur citur nav sastopami. Tos audzē tikai Latvijā. Kāpēc tā ir sanācis, mēs pateikt nevaram. Taču esam pārliecināti - pelēkie zirņi ir pelnījuši savu goda vietu ne tikai Ziemassvētku galdā. Lai labi garšo!

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Gaļu, burkānus un marinētus gurķus sagriež vienāda izmēra kubiņos. Sīpolu nomizo un sagriež mazos kubiņos. Visu pārliek salātu bļodā.

2

Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar BBQ mērci, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Mērci pievieno salātiem un samaisa.

3

Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.