Ziemassvētku receptes
2017. gada 9. novembrī, 11:02

Pikanta cepta vista ar kartupeļu biezputru

Mārtiņdiena ir klāt un tas nozīmē, ka mums ir iespēja galdā celt ko īpašu. Senās dainas un receptes mums vēsta par Mārtiņdienas gaili, tomēr pieejamākas veikalos ir vistas. Tāpēc, šodien piedāvājam jums lielisku un pārbaudītu recepti. Šādi pagatavota vista priecēs ikvienu gardēdi un iederēsies gan uz svētku galda, gan ikdienā. Klāt piedāvājam pasniegt karutpeļu biezputru ar īpašu pikantu toni, kuru piešķir zilais siers. Izmēģiniet to!

Pagatavošana

70 min6 porcijas
1

Gatavo marinādi. Bļodā ielej sidru, pievieno paprikas pulveri, kajēnas piparus, sasmalcinātus ķiplokus, olīveļļu, pēc garšas Tabasco mērci, samaisa. Vistu sagriež pa muguras līniju un atver kā grāmatu. Ar krūtiņu uz leju vistu ieliek marinādē un atstāj uz 2-3 stundām istabas temperatūrā vai arī ledusskapī uz visu nakti.

2

Vistu pārliek cepamā formā ar krūtiņu uz leju, pielej mazliet marinādi un cep cepeškrāsnī 180 grādos apm. 20 min. Tad vistu apgriež otrādi, apsmērē ar marinādi, pārkaisa ar sāli un cep līdz gatavībai vēl minūtes 40. Vistu ik pa brīdim apsmērē ar marinādi. Nepieciešamības gadījumā marinādi var pieliet formā.

3

Gatavo kartupeļu biezputru. Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī līdz gatavībai. Ūdeni notecina. Uzkarsē pienu un pievieno kartupeļiem. Kartupeļus saspaida ar kartupeļu stampu, pievienojot sviestu un zilo sieru. Pašās beigās iemaisa zaļumus.

4

Vistu pasniedz ar kartupeļu biezputru.