Pašgataots biezpiens
foto: Shutterstock
Pašgataots biezpiens
Veselīgi
2025. gada 31. jūlijā, 10:00

Kā pašam pagatavot garšīgu biezpienu?

No kvalitatīviem produktiem vajadzētu sanākt apmēram puskilogramam biezpiena un diviem litriem sūkalu.

Pagatavošana

1

Pienu sakarsē verdošu, pievieno kefīru un krējumu un rūpīgi samaisi. Katlam uzliec vāku un atstāj uz 20 minūtēm.

2

Lielā caurdurī ieklāj marli divās kārtās. Uzmanīgi ielej sarecējušo pienu. Marles maliņas saņem kopā, sasien un pakarini virs bļodas, lai notek sūkalas.

3

Liec marli ar biezpienu atpakaļ caurdurī, uzliec virsū šķīvīti un slogu. Atstāj uz 2–3 stundām.