Gaileņu mērce
foto: Shutterstock
Gaileņu mērce
Veselīgi
2025. gada 17. jūnijā, 12:00

Gaileņu mērce

Ja gailenes nav ļoti smilšainas, tās nevajag mazgāt; meža gruzīšus vari notīrīt ar otiņu. Ja sēnes tomēr jānomazgā, pēc tam tās notecini sietiņā.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Gailenes sagriez šķēlītēs, cūkas krūtiņu – mazos kubiņos.

2

Uzkarsē pannu un liec tajā sagriezto gaļu. Uz vidējas uguns cep tik ilgi, līdz iztek tauki.

3

Pannā liec gailenes un uz straujas uguns apcep. Nekas, ja tās pagūst sasuloties; pacep vēl 3–4 minūtes un lej klāt krējumu. Ļauj mērcei kārtīgi uzburbuļot un noņem no uguns. Pēc garšas iemaisi sāli un piparus.