Nātru pesto
foto: Shutterstock
Nātru pesto
Veselīgi
2025. gada 5. maijā, 10:00

Nātru pesto

Ko darīt ar nātrēm, pirms tās gatavo? - Nātres rūpīgi nomazgā caurdurī, lai ēdienā neiekļūtu smiltis vai sīkie kukainīši, kas jau izlīduši no zemes baudīt saulīti. Nātrēm uz lapām un stublājiem ir dzeļmatiņi, kas injicē ādā histamīnu un rada dedzinoši sāpīgas sajūtas. Šo nātru pašaizsardzību var neitralizēt ar 3 metodēm:* noplaucējot;* sakaltējot;* saspaidot ar mīklas rulli vai saklapējot ar gaļas āmuriņu, tā iznīcinot dzeļmatiņus. Ja vēlies tradicionālāku pesto garšu, pievieno arī nedaudz bazilika. Gatavojot pēc šīs receptes, iznāks ap 300 ml pesto.

Pagatavošana

15 min
1

Mandeles aplej ar vārošu ūdeni un ļauj tām mirkt vismaz 10 minūtes, tad nokās.

2

Liec blendera traukā visas sastāvdaļas un sastrādā viendabīgā masā. Pesto ledusskapī varu uzglabāt 2–3 dienas.