Pērļu kuskusa salāti
foto: Shutterstock
Pērļu kuskusa salāti
Veselīgi
2024. gada 13. decembrī, 12:00

Pērļu kuskusa salāti

Veikalu plauktos starp ierastajiem graudaugu produktiem nu jau kādu laiku savu vietu ieņēmis arī kuskuss. Tie, kas kaut reizi ir pamēģinājuši, zina, cik viegli un ātri kuksusu var pagatavot, turklāt tas garšo lieliski. Izmēģini arī tu! Pērļu kuskuss ir lielāka kuskusa graudu versija –grauds ir pat zirņa lielumā. To bieži pievieno salātiem vai dārzeņiem.

Pagatavošana

20 min6 porcijas
1

Katliņā uzvāri ūdeni ar sāli, pievieno kuskusu un vāri 8–10 minūtes (vai tik ilgi, kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma), līdz tas ir mīksts.

2

Kamēr kuskuss vārās, rozīnēm uzlej siltu ūdeni, lai uzbriest. Bļodā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.

3

Gatavo kuskusu ieber caurdurī, notecini lieko šķidrumu un liec bļodā pie mērces.

4

Gurķi un tomātu sagriez kubiņos, rozīnēm nospied lieko šķidrumu, valriekstus un garšaugus sasmalcini. Visu pievieno kuskusam un rūpīgi izmaisi. Salātus var baudīt gan siltus, gan aukstus.